Dagelijks alle Lokeren berichten selectief voor jou verzameld!

‘Pro League wil deze zomer twéé transferperiodes instellen’

De zomer komt er weer aan en daarmee komt de transferperiode weer opgang. En vanwege de coronacrisis zal het dit jaar een vreemde transfermarkt worden. Heel wat competities lopen nu nog door en zullen daardoor volgend seizoen pas later op gang komen, inclusief de Champions League en Europa League.

De UEFA wil de transferperiode dan ook eenmalig aanpassen. De Europese voetbalbond besliste vandaag dat het aan al zijn leden – ook België dus – zal adviseren om de transfermarkt open te houden tot en met 5 oktober. Een dag later ligt de deadline voor clubs om spelers in te schrijven voor de groepsfase van de Champions League en Europa League, die van start gaan op 20 oktober.

De Pro League zou alvast oren hebben naar de richtlijn van de UEFA, ook om de Belgische clubs niet te hard te benadelen op de transfermarkt. Volgens Het Laatste Nieuws moet vooral het slot van de mercato gelijkgeschakeld worden en ligt een voorstel op tafel om daarom deze zomer twéé transferperiodes te organiseren.

De eerste transferperiode loopt zoals gewoonlijk van 1 juli tot en met 31 augustus, maar daarna zou de transfermarkt ergens midden september opnieuw open gaan. Een precieze datum is daarvoor echter nog niet bepaald. Op 5 oktober zou de transferperiode dan conform de UEFA-richtlijn opnieuw afgesloten worden.

Het bericht ‘Pro League wil deze zomer twéé transferperiodes instellen’ verscheen eerst op Voetbal4U.BE.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *